BOTSABSORBER IN PROGRAMMA

Om de bezetting van vrachtwagen trekkers hoger te maken wordt de Cargo trekker nu ook verhuurd met Botsabsorber. De Botsabsorber wordt veel gebruikt voor afzettingen bij provinciale wegen en snelwegen. De wegafzettingen zijn nodig bij maaiwerkzaamheden, maar ook voor onderhoud aan bomen naast de wegen.

De combinatie van Cargo en Botser heeft een eigen gewicht van 9.000 kg en is daarom geschikt voor alle wegen. Voor transport van de hoogwerker heeft de Cargo ook de mogelijkheid om een aanhanger tot 12 ton mee te nemen naar het werkvak.

De Cargo wordt hiervoor gekeurd als open wagen met als inrichting 2" schotel.

De Cargo met Botsabsorber is te huur zonder bestuurder voor € 1.000,=/week en € 3.000,=/maand.

100E22 slaap cabine rz.jpg Cargo 100E 22 met Bots open ar.jpg Cargo 100E 22 met Bots open lvz.jpg
klik op bovenstaande afbeeldingen om een groter formaat te bekijken

IVECO Trakker voor firma Molenaar

Na een jaar huren en proefrijden met een IVECO Trakker uit onze verhuurvloot heeft firma Molenaar uit Bergambacht een IVECO besteld bij firma Kwakernaak.

Vanwege de goede ervaring met het mechanische veer- en stuursysteem onder de huurauto is de nieuwe auto ook uitgevoerd met het mechanische veerstysteem. De auto heeft in oktober op de open dag gestaan bij Molenaar en is inmiddels gekeurd op 50 ton totaalgewicht.

De auto heeft een aslastverdeling van: 10/10/7,5/11,5/11,5 ton en weegt leeg zonder container 19,5 ton. Het laadvermogen is dan ruim 30 ton.


10x8 Molenaar ar.jpg 10x8 Molenaar lz.jpg 10x8 Molenaar rz.jpg 10x8 Molenaar vl.jpg
klik op bovenstaande afbeeldingen om een groter formaat te bekijken

Aflevering DAF CF 460 met WSG bij Hertgers.

Deze week afgeleverd DAF CF 460 met WSG voor klant Hertgers uit Apeldoorn met dealer Bakker uit Apeldoorn.

De DAF CF 460 heeft een 13 liter motor van 460 PK en een koppel van 2.300 NM. Deze vrachtwagen is opgebouwd met een geisoleerde Hyva kipper van 23 M3 en afdekkleppen.

Het onderstel is omgebouwd bij Veldhuizen met een mechanisch geveerde WSG asstel voor een hoger laadvermogen.

Hertgers heeft gekozen voor het mechnische veersysteem; dit systeem wordt ontworpen zonder electronica en hydrauliek, hierdoor blijven de onderhoudskosten laag.

De aslast verdeling is nu 2 x 10 ton op de voorassen en 2 x 11,5 ton op de achterassen. Hierdoor wordt het laadvermogen 29 ton.

INTRODUCTIE 12 TONS TANDEMDIEMDIEPLADER OP ATH

Door de grotere vraag naar oprij vrachtwagens is ook de vraag gestegen naar zware tandemdiepladers.

Veldhuizen heeft daarom 12 tons tandemdiepladers in productie genomen. De 12 tons tandemdieplader heeft een hardhouten vloer, twee luchtgeveerde B.P.W.-assen, 205/65R17,5" banden en een dissel met een aankoppelhoogte tussen de 0,5- en 1,05 m. De tandemdieplader wordt vanouds veel gebruikt achter een zandkipper of een Unimog. Ook komt er steeds meer vraag naar tandemdiepladers achter landbouwtrekkers. Zoals het er nu naar uitziet mogen landbouwtrekkers vanaf 1 januari 40 km/h gaan rijden en dan moet de aanhanger voorzien zijn van een kenteken. Veel gebruikers kiezen daarom direct voor een aanhanger die ook geschikt is voor gebruik achter een vrachtwagen.

De tandemdiepladers zijn leverbaar in een baklengte van 6 tot 8 meter en hebben een laadvermogen tot 9 ton. De tandemdieplader wordt voor het eerst getoond op de ATH beurs in Biddinghuizen van 7 tot en met 10 september, stand 3.02.

12 Ton Tandem semi 6,5m goten open 1 12 Ton Tandem semi 6,5m lv donker 12 Ton Tandem semi 6,5m ra 1
klik op bovenstaande afbeeldingen om een groter formaat te bekijken

"GOOSENECK" OPLEGGER OP ATH

Veldhuizen introduceert op de ATH de eerste "Gooseneck" oplegger. De oplegger naar Amerikaans model is vooral bedoeld voor mensen die normaal in een terreinwagen rijden en maar een aantal weken in een jaar een oplegger nodig hebben.

Omdat verwacht wordt dat deze opleggers achter verschillende trekkende auto's gehangen gaan worden is ervoor gekozen om de oplegger uit te rusten met een elektrisch remsysteem om de aanpassingskosten van de auto laag te houden.

De zwanenhals is gemaakt van "Domex"staal en is sierlijk ontworpen volgens een "automotive design". Zo is de oplegger zeer geschikt voor demonstratie of promotieactiviteiten. De oplegger heeft een laadvermogen van 3.600 kg en is ontwikkeld om te besturen met een rijbewijs B+E.

De oplegger is ontwikkeld voor gebruik achter een Toyota Landcruiser of een Toyota Hilux. Het ontwerp is zo gemaakt dat ook andere modellen Japanse of Europese terreinwagens zijn te koppelen aan de "Gooseneck" oplegger.

LC trekker blauw raz schotel met tussen schot en aankoppel raampje
klik op bovenstaande afbeeldingen om een groter formaat te bekijken